tomato

Φάτε τα οργανικά λαχανικά και χυμούς

Χρήσιμο για τα λαχανικά

Μπιζέλια είναι ένα ετήσιο φυτό

Pea ετήσια πατάτες σταθμού

Pea - μπιζέλι (Pisum sativum) - ένα ελατήριο ετήσιο φυτό ή τα αυγά διαχείμασης. Η καλλιέργειά του σε αυτή τη χώρα να λάβει περίπου 5 εκατομμύρια εκτάρια, ή το 90% της συνολικής έκτασης κάτω από τα όσπρια. Μπιζέλια, όπως η υψηλή σε πρωτεΐνες των φυτών (σε πρωτεΐνες σιταριού περιέχει 22 - 34%), ένα τρόφιμο και την αξία των ζωοτροφών. Το καλαμπόκι (ώριμο σπόρο) καταναλώνονται, επεξεργασία για τα σιτηρά, άλευρα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Κτηνοτροφικά ποικιλίες των μπιζελιών τροφή για τα ζώα.

100 χιλιόγραμμα ξηράς σπόρους των μπιζελιών περιέχει 117 μονάδες τροφίμων, 19,5 κιλά εύπεπτες πρωτεΐνες, 100 κιλά άχυρο - από 23 έως 30 μονάδες τροφής, 3,1 - 3,5% εύπεπτες πρωτεΐνες.  Οι κύριοι τομείς της καλλιέργειας των μπιζελιών: Κεντρική - Chernozem περιοχή, μη-μαύρη ζώνη του εδάφους, του Βόλγα, Ουκρανία, χώρες της Βαλτικής, τα Ουράλια και τη Σιβηρία.  Υπάρχουν ζώνες που προορίζονται για περισσότερες από 35 ποικιλίες των μπιζελιών.

Μερικά από αυτά είναι είδος krupnosemennye - Victoria Mandorfskaya, Victoria Strub, srednesemennye - Uladovsky 303 Uladovsky 208 Shtambovy 2, μπιζέλι - Torsdag Capital.  Βιολογικά χαρακτηριστικά. Μπιζέλια - ένα από τα ωρίμανση όσπρια. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες του ώριμων σε 75 - SO ημέρες. Απαιτήσεις για την χαμηλή φωτιά.

Οι σπόροι φυτρώνουν σε θερμοκρασία 1 με 2 `S, σπορόφυτα εμφανίζονται σε 3 - 4` C και παγετούς νύχτα - 7 `Σ. Τα μπιζέλια που βιώνουν μια αυξημένη ανάγκη της υγρασίας. Ωστόσο, οι υψηλές αποδόσεις της καλλιέργειας αυτής στη Σιβηρία και το Καζακστάν σε περιοχές με ανεπαρκή ύγρανση υποδηλώνει ότι κυκλοφόρησε ποικιλίες αρακά αναπτύξουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα για την κάλυψη των φυτών στην υγρασία.

Για τα μπιζέλια έδαφος ανεπιτήδευτη, αλλά αναπτύσσεται καλύτερα σε chernozem, γκρι δασικά εδάφη. Δεν ανέχεται βαρύς και αλκαλικά εδάφη.  Μέθοδοι καλλιέργειας των μπιζελιών. Μπιζέλια - undemanding με τους προκατόχους του πολιτισμού, έτσι ώστε να μπορεί να σπαρθεί αμειψισπορά μετά το χειμώνα ή την άνοιξη δημητριακά, καθώς και μετά από σειρά (καλαμπόκι, πατάτες, ζαχαρότευτλα).

Η καλλιεργητική περίοδος των μπιζελιών μπορεί να το φόρεμα σε ζεύγη που απασχολούνται με τη σίκαλη και το σιτάρι χειμώνα. Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία, Κεντρική - Chernozem χώρους και την περιοχή Γκόρκι έδειξε ότι τα μπιζέλια - ένας μεγάλος πρόδρομος του χειμώνα. Ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα μετρήθηκαν με μπιζέλι ο πολιτισμός parozanimayuschey.  Η θεραπεία του εδάφους κάτω από μπιζέλι δεν απαιτεί καμία - όλες τις ειδικές τεχνικές.

Α, καθώς και για την πρόωρη καλλιέργειες, ιδίως ενόψει της μπιζέλια - που αντιδρά θετικά σε βάθος της πρωτογενούς οργώματος. Πριν την σπορά το πεδίο που διατυπώθηκαν από οδυνηρή ή τροχαίο.  Για το μπιζέλι έχει μεγάλη σημασία κατά την εφαρμογή μαζί με μια δόση των 40 - 60 kg δραστικής ουσίας ανά 1 εκτάριο. Τα καλά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή σειρά κόκκους υπερφωσφορικό.

Αυτά τα λιπάσματα που επιταχύνουν την ωρίμανση των μπιζέλι καλλιεργειών και τη βελτίωση της ποιότητας του. Σε όξινα εδάφη εφαρμόζουν ασβέστη στο SOD-podzolic - μολυβδαίνιο και το βόριο.  Οι αποδόσεις των μπιζελιών σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το ρυθμό σπορά, η μέθοδος και η ημερομηνία της σποράς. Ο καλύτερος τρόπος για τους σπόρους - κλειστό τρυπάνια.

Seeding ποσοστά που ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων και την περιοχή καλλιέργειας. Κυμαίνονται από 1,1 έως 1.600.000 βιώσιμων σπόρων ανά 1 εκτάριο, η οποία είναι και για τους βαθμούς krupnosemyannyh όχι μικρότερη από 300 kg, srednesemyannyh 250 με 270 κιλά και microspermae 180 έως 225 kg. Στις κατάλληλες εδάφη slabookulturennyh αυξημένο ποσοστό σπορά - έως και σε 1,6 εκατ. ζώντων σπόρων ανά 1 εκτάριο.  Τα μπιζέλια που έχουν σπαρεί κατά τις πρώτες ημέρες των σπόρων σποράς την άνοιξη να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το σύνολο των υγρασία του εδάφους την άνοιξη.

Αν η καθυστέρηση στη σπορά, ωρίμανση μπιζέλι καλλιέργεια έχει καθυστερήσει και να μειωθεί, ειδικά για τα εργαζόμενα ζευγάρια. Σπορά βάθος 4 έως 8 cm μετά τη φύτευση απαιτείται συσκευασία. Για τον έλεγχο τα ζιζάνια και τα μπιζέλια κρούστα εδάφους harrowed πριν και μετά την πλήρη εμφάνιση. Αν δεν έχετε σώσει οδυνηρή καλλιεργειών από τα ζιζάνια, που αντιμετωπίζονται με ζιζανιοκτόνα.

Ο ψεκασμός πραγματοποιείται σε ύψος εγκατάσταση 5 - 15 cm  Μπιζέλια ωριμάζουν άνισα, για να ξεκινήσει τη συγκομιδή, όταν περίπου 3 / 4 λοβό κιτρινίζουν. Καθαρίστε μπιζέλι με δύο μεντεσέδες header.

Rollers διέλυσε την συνδυάζει με μαγνήτες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μετά από 3 - 4 μέρες μετά το κούρεμα. Μετά το αλώνισμα, οι σπόροι απαλλαγμένη από προσμείξεις του κόκκου Μηχανές καθαρισμού και ταξινομημένο. Dry σιτηρά είναι καλύτερη σε περιοχές με ενεργό αερισμό.  Pea έχει όρθια στελέχη, και ως εκ τούτου να υποστηρίξει, μαζί με τα μπιζέλια που σπέρνονται μερικές φορές καλλιέργειες, κυρίως βρώμη.

1000000 βιώσιμους σπόρους των μπιζελιών προσθέσει τρία εκατομμύρια βιώσιμων σπόρων βρώμης. Στην περίπτωση αυτή, η απόδοση των μπιζέλια να είναι περίπου 50%.

Σχετικές Θέσεις:
  1. ντομάτα Παράσιτα
  2. Ντομάτα

© Copyright fat.asert.info All Rights Reserved

Grow οι ίδιοι τα λαχανικά