tomato

Φάτε τα οργανικά λαχανικά και χυμούς

Χρήσιμο για τα λαχανικά

Καλλιέργεια φασολιών

Η αυξανόμενη σαλάτα φασολιών

η οποία με τα τρόφιμα φυτικής σόγιας που καταναλώνονται άγουρου φασόλια, τα κόκκινα φασόλια περιέχουν πρωτεΐνες lopatki.Lopatki (6%), ζάχαρη (5%) και βιταμίνες, κάνει αυτής της κουλτούρας μεταξύ των vesmapoleznyh διαιτητικά προϊόντα.  Δυστυχώς, το  ovoschnuyufasol ogorodnikiesche λίγη γνώση μας, είναι καχύποπτοι με πράσινα φασόλια και τις ποικιλίες ζάχαρης, ακόμη και να αναμένει τη λήξη των κόκκων.

Aveda εδώδιμα φασόλια - λοβό (στην παλιά βιβλιογραφία για κηπευτικη φασολιών λαχανικών που ονομάζεται στο γαλλικό στυλ - flazhol να διακρίνει otzernovoy φασόλια) - πολύ νόστιμο, υγιεινό προϊόν διατροφής. Από αυτούς, οι σούπες, τουρσί, τους βρασμένο dobavlyayutv διάφορες σαλάτες. Στους κήπους μας, που καλλιεργούνται κυρίως κελύφους (σιτηρά) ποικιλίες φασολιών.

Καλλιέργεια φασολιών που δεν θα δώσουν ακόμη και ένα κηπουρό αρχαρίων, πρόβλημα, επειδή αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτής της κουλτούρας - την εκπληκτική απλότητα.  Σε semenahfasoli περισσότερη πρωτεΐνη από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Στις θερμιδική prevyshaetih είναι σχεδόν τρεις φορές το ισοδύναμο πρωτεΐνης με pokachestvu διατροφικές αυγό.

Το φασόλι περιέχει mnozhestvoaminokislot, συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης διαστρεβλωθεί. Για το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη φασόλια ispolzuyutv ως διαιτητικό produktakak για τα παιδιά και για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Περιέχει ειδικές σταθερότητα kotoryepovyshayut ουσίες του ανθρώπινου σώματος σε ορισμένα λοιμώδη νοσήματα, ο διαβήτης poleznadlya.

Από τη δομή του Μπους φασόλια isteblya χωρίζεται σε σύμπλεγμα, polukustovuyu, σγουρά ipoluvyuschuyusya. Με τη δομή του κόκκου (στην καθομιλουμένη συχνά ονομάζεται pod) είναι κελύφους φασόλια, τη ζάχαρη και polusaharnaya.  Στον τομέα της ζάχαρης (σπαράγγια), αλεύρου σόγιας χρησιμοποιούνται zelenyesformirovavshiesya φασόλια (ώμος) από ανώριμα σπόρους. Φασόλια Η ζάχαρη είναι ακριβώς τα λαχανικά.

Η αφαίρεση του κελύφους (σιτηρά) ποικιλίες που καλλιεργούνται ξηρά για καρπό.  Agrotechnics. Naogorodnom φασόλια οικόπεδο λαχανικών θα πρέπει να διατίθενται στην 2-3ο έτος μετά vneseniyaorganicheskih λιπάσματα.  Σύμφωνα με otvodyatuchastki φασόλια με ουδέτερα ή ελαφρά όξινα αντίδραση του περιβάλλοντος εδάφους (pH 6-7) (βλέπε  .) Prineobhodimosti εδάφους πριν τη σπορά πρέπει να proizvestkovat.  Καλλιέργεια φασολιών nazaschischennyh άνεμοι deystviyaholodnyh από το έδαφος μια θετική επίδραση στην αύξηση της απόδοσης της εν λόγω καλλιέργειας.

Γι 'αυτό θα πρέπει να τοποθετούνται σε σειρές μεταξύ των μη-που φέρει οπωρώνα. Σε ένα σημείο, και τα φασόλια σπέρνονται tomzhe  .  Στο ogorodnyhuchastkah, όπου τα εδάφη είναι συνήθως κρυμμένο καλά οργανικά λιπάσματα, dostatochnovnesti μόνο ορυκτών, κυρίως φώσφορο-κάλιο. Του εδάφους με χούμο malymsoderzhaniem θα πρέπει να γονιμοποιήσει εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κομπόστ φτυάρι σε ποσοστό 4 κιλά (0,5 κουβάδες) ανά 1 m2.  Την άνοιξη υπό fasolvnosyat: 30 g υπερφωσφορικό, χλωριούχο κάλιο, 20 g ανά 1 m2.

Πριν posevomsemena φασόλια φυλάσσονται σε διάλυμα 1% του καλίου, μαγγανίου οξέος (10 g ανά 1 λίτρο νερού) για 20 λεπτά και στη συνέχεια πλένονται με καθαρό νερό και αποξηραμένα. Η αυξανόμενη φασόλια φασόλια σπείρουν φασόλια σε dvasroka. Η πρώτη, στις αρχές, όταν το έδαφος σε βάθος 10 cm ζεστό σε 12-14 ° C (σε μη chernozem ζώνη τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου).

Τη δεύτερη φορά - μετά από 7-10 ημέρες μετά την πρώτη.  Μέθοδοι σπορά σειράς για 50 smryad σε μια σειρά κορδέλα και διπλή σειρά ταινίες με τις αποστάσεις μεταξύ 60 cm μεταξύ των σειρών 25 cm στις τάξεις των σπόρων seyutna απόσταση 6-8 cm από το άλλο, το κλείσιμο πάνω από το έδαφος - σε αμμώδη και αμμοπηλώδη σε βάθος 4 - 5 cm πήλινα και μάργες - 2 - 3 cm πνεύμονα horoshoprogrevaemyh φασόλια εδάφη φυτευτεί σε μια επίπεδη επιφάνεια, και τις κρύες εδάφη στάθμης των υπόγειων υδάτων sblizkim - nagryadah.

Η φροντίδα για τις καλλιέργειες των φασολιών είναι μια συστηματική χαλάρωση του εδάφους μεταξύ των γραμμών, ξεχορτάριασμα στις σειρές, τη διατροφή, το πότισμα, την καταπολέμηση της  .  Σπαντ βλάστηση nachinayutpri και τη σήμανση των γραμμών. Στη συνέχεια, χαλαρώστε, όπως απαιτείται, την ίδια στιγμή vypalyvaya ζιζάνια. Όταν το πρώτο αληθινό φύλλο βλαστούς vzaguschennyh mestahprorezhivayut, αφήνοντας τα φυτά σε μια σειρά σε απόσταση 10 - 12 cm από το άλλο.

Μετά τη συγκομιδή οι φασόλια nalopatku μετά από 8 - 10 ημέρες μετά το σχηματισμό των ωοθηκών, με το μήκος του κόκκου 5 έως 14 εκατοστά σε πλάτος και πάχος 0.6 -1.1 sm.V etovremya μία ποικιλίες φύλλο ζάχαρη των φασολιών τα πιο ζουμερά, χωρίς τους σπόρους μεγαλύτερο από έναν κόκκο smyakotyu καλαμποκιού που γεμίζει το χώρο μεταξύ των θυρών, εύκολα σπάζοντας prisgibanii ανάμεσα στα δάχτυλα.  Η καθαριότητα γίνεται vneskolko ημερομηνίες κατά διαστήματα από 5 - 8 ημέρες όταν θα είναι διαθέσιμες και καταναλωτών-φασόλια.

Μην sleduetdopuskat κλιμάκωση φασόλια (ogrubleniyastvorok, η εμφάνιση του προσκρούσεις στο φασόλι σπόρους silnorazvivshihsya). Οι αποδόσεις των φασολιών-λεπίδες σε κατά μέσο όρο 1 kg ανά 1 m2.

Σχετικές Θέσεις:
  1. Ντομάτα
  2. Μπιζέλια

© Copyright fat.asert.info All Rights Reserved

Grow οι ίδιοι τα λαχανικά